The world I love:my novels, my favorite themes

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Στο νέο βιβλίο της Δήμητρας  Παπαναστασοπούλου
Θεσσαλονίκη- Ανδαλουσία, ένα πάθος δρόμος...




Η Θεσσαλονίκη  βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των βιβλίων της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου. Εδώ, το ταξίδι της κεντρικής ηρωίδας, στο τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Ανεξέλεγκτο Πάθος»- εκδόσεις «Εμπειρία Εκδοτική» συνεχίζεται στο Λονδίνο και στη Γρανάδα της  Ανδαλουσίας, ψάχνοντας ένα οικογενειακό μυστικό, αλλά κι ένα πάθος που θα την συνταράξει.

Είναι το τέταρτο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου, που μας συστήθηκε με επιτυχία το 2012 με το βιβλίο  «Σαν στάχυα στο χρόνο» από τις εκδόσεις «Διόπτρα». Στο τελευταίο βιβλίο της, η δομή της ιστορίας περιέχει σεναριακά ευρήματα, που κάνει την πλοκή περισσότερο ενδιαφέρουσα, κρατώντας τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.
Η συγγραφέας στο «Ανεξέλεγκτο Πάθος» παίζει με τον χρόνο, τα συναισθήματα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τα ιστορικά γεγονότα, τη φτώχεια και τον πλούτο, «ζωγραφίζοντας» μοναδικά ισπανικά τοπία, τον μεταπολεμικό Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και πολλούς άλλους τόπους στους οποίους έζησαν, αγάπησαν και προδόθηκαν οι ήρωές της.
Η κινηματογραφική δομή και οι λεπτομερείς περιγραφές, κάνουν το βιβλίο συναρπαστικό, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Με σταθερή γραφή και σεναριακή δομή, η συγγραφέας διηγείται την ιστορία της, ξεπερνώντας πολλές φορές το φάσμα του απροσδόκητου και αποκαλυπτικού. Δεν είναι μόνο μια ιστορία αγάπης και πάθους. Είναι η σκιαγράφηση μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής.
Όπως αναφέρει η συγγραφέας, «ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα της βασικής ηρωίδας, γίνεται αφορμή ώστε να αποκαλυφθεί το παρελθόν της οικογένειάς της και να ανατραπεί η μέχρι τότε ζωή της. Ένα ανεξέλεγκτο πάθος κυριεύει τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της. Θα καταφέρει να το διαχειριστεί;»

Χρήστος Καραγιαννόπουλος
Εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

18 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου